top of page
Umidometru pentru sol - Aquameter Eco T

Umidometru pentru sol - Aquameter Eco T

Tensiometru standard AQUAMETER ECO, model [T] - cel mai popular și mai accesibil model T de serie de tensiometre ESO în rândul fermierilor datorită costului scăzut și ușurinței de implementare. Tensiometrul AQUATEC (senzor de potențial matrice de sol, tensiometru) - contor de umiditate a solului pentru determinarea promptă și precisă a umidității solului - senzor de potențial capilar de matrice (Matric Potential), măsoară forța cu care apa subterană este asociată cu particulele de sol, adică cantitatea de energie care plantele trebuie cheltuite pentru a elimina apa din sol sau substrat. Tensiometrele sunt folosite pentru a controla rezervele de umiditate pe terenurile irigate cu diferite acoperiri de sol: de la substrat, nisipos si lut, la lut si argilos, indiferent de adancimea apei subterane, metoda si tehnica de irigare, precum si tipul de culturi in timpul cresterii. sezon. Sunt amplasate lângă extractoarele soluției de sol - colectoare de apă subterană. Kilopascalii (kPa) sau barii (bari) sunt utilizați ca unitate de măsură a presiunii tensiometrice -Ps.
              Tensiometrul AQUATEC are un design special al unei sonde ceramice cu dimensiunea corespunzătoare a porilor, care este realizată din materiale inerte de înaltă calitate. Sonda ceramică microporoasă se caracterizează prin presiunea de barbotare și permeabilitatea apei. Barbotarea - pătrunderea aerului prin porii sondei, determină domeniul de măsurare a presiunii tensiometrice - intervalul în care poate funcționa tensiometrul, și permeabilitatea apei - rata de echilibru între presiunea din interiorul tensiometrului și presiunea solului.

                    Tensiometrul din seria AQUATEC ECO constă dintr-o sondă ceramică, tub și conexiuni rigide din polipropilenă (carcasă PPR), un manometru - un vacuometru mecanic și un robinet cu bilă cu capac pentru a reumple dispozitivul cu curat dezaerat (fiert), distilat și răcit. apă. Masa tensometrului fără apă, în funcție de lungime, este de la 0,3 la 0,6 kg. Condiții de funcționare ale tensiometrelor: temperatura ambiantă de la 5 la 50 ° C; umiditate relativa pana la 80%. Domeniul de funcționare al vacuometrului de la 0 la -100 kPa (de la 0 la -1,0 bar). Prețul unitar al celei mai mici diviziuni este de 2 kPa (0,02 bar). Intervalul de presiune recomandat al tensiometrului este de la 0 la -75... -80 kPa (de la -0,75 ...- 0,80 bar), ceea ce corespunde de la PV la 65-70% HB - PV - umiditatea totală a solului; HB - cel mai scăzut conținut de umiditate (de câmp) a solului). Pentru majoritatea culturilor, intervalul de umiditate optimă a solului - zona cu cea mai mobilă și disponibilă umiditate - de la -5 la -25... -35 kPa.

               Tensiometrele AQUATEC au modificări (marcaje). Tensiometru T20 - tensiometru mecanic cu o adâncime de lucru de 20 cm - distanța de la suprafața solului până la mijlocul sondei ceramice a aparatului; T30 - tensiometru cu o adâncime de lucru de 30 cm. Și apoi după 10 cm până la 100 cm. Tensiometrele cu o adâncime de lucru mai mare de 100 cm sunt realizate la comandă.

                 Senzorul Model T poate fi utilizat atât pe teren deschis, cât și pe teren închis. Potrivit pentru toate culturile în care adâncimea părții principale a sistemului radicular al plantelor este de la 10 cm și mai adânc.
            Sonda ceramică a tensiometrului T acoperă un strat de pământ de 25 de centimetri. Prin urmare, atunci când sistemul radicular al plantelor este situat la mai mult de 30 cm de suprafața solului, se recomandă instalarea a 2-3 tensiometre și mai multe într-o singură stație de monitorizare - punctul de control al umidității solului. Numărul și adâncimea lor de instalare în fiecare punct depind de grosimea stratului care conține rădăcină, unde este implementat controlul conținutului de umiditate și de metoda de irigare. Stațiile tensiometrice sunt instalate în locuri reprezentative ale câmpului sau într-o zonă separată de irigare. Locurile de instalare sunt alese pe baza omogenității acoperirii solului și a preciziei specificate de obținere a informațiilor privind umiditatea solului. De obicei, primul dispozitiv este instalat la o adâncime egală cu 1/4 din puterea sistemului rădăcină, iar al doilea - la o adâncime de 3/4 din această putere. O altă opțiune: urmați principiul plasării unui tensiometru pentru fiecare 20 cm din stratul de sol care conține rădăcini. Cu un sistem radicular cu rezistență scăzută (până la 0,2–0,3 m), este suficient să instalați un tensiometru la o adâncime de 15–20 cm de suprafața solului.

             Toate modelele de tensiometre cu un manometru mecanic cu un vacuometru sunt echipate cu o scară intuitivă de culoare pentru afișarea intervalelor de potențial matricial al umidității solului pentru diferite tipuri de sol.

 

PUNCTE FORTE:

- simplu în design și disponibil pentru dispozitive de uz industrial în agricultura irigată, peisaj și irigații urbane;

- măsurați potențialul capilar al umidității solului - un indicator direct al disponibilității acestuia pentru plante;

- tensiometrele fac posibilă determinarea rapidă și precisă a momentului și ratelor de irigare a culturilor;

- după modernizarea dispozitivelor este posibilă utilizarea acestora în sisteme moderne de monitorizare online;

- costuri reduse cu forța de muncă în timpul gestionării apei din sol;

- fiabilitate și dinamism ridicate.

 

Principiul de lucru

Principiul de funcționare al tensometrului se bazează pe proprietățile ceramicii

 

SPECIFICAȚII TEHNICE:

- Articol: AQUAMETER_ECO_T
- Producător: AQUATEC
- Material: PPR
- Culoare: gri
- Precizia dispozitivului: ± 1,6%
- Diametru, mm: 20
- Lungimea sondei ceramice: 10 cm

- Lungimea tensiometrului: 20 / 40 / 60 / 80 / 100cm

 

PREȚURI ȘI REDUCERI:

1-5 buc = pret fix

6-15 buc = -10% reducere

16-25buc = -15% reducere

26+ buc = -20% reducere

 

Suntem distribuitori Autorizați ’’AQUATEC’’ în Republica Moldova
Produs 100% autentic!

    1.440,00LPreț
    bottom of page