top of page
Extractor de apa pentru sol - Aquameter

Extractor de apa pentru sol - Aquameter

Extractor de apa din sol AQUATEC (așa-numitul lizimetru; solutor; aspirație
Lysimeter, Soil Solution Extractor) este conceput pentru extracția rapidă a apei subterane (extract) direct din solul sistemului radicular al plantelor din câmp.

Analiza rapidă a soluției de sol permite stabilirea pH-ului (aciditatea/alcalinitatea), EC (conductivitatea electrică specifică, care caracterizează conținutul total de sare), compoziția anionico-cationică a nutrienților de bază, conținutul de oligoelemente din sol/substrat.
Utilizarea unui colector de apă subterană este utilă în special pentru producătorii de sere.
Colectarea, analiza ulterioară și ajustarea soluției nutritive a solului sau a substratului se realizează rapid și permite obținerea de date fiabile.

               Extractoarele sunt de obicei instalate la diferite adâncimi ale profilului solului pentru a controla modificările concentrației soluției de sol în profunzime. Ele sunt plasate lângă tensiometre - contoare de umiditate a solului.

Extractorul AQUATEC constă dintr-o sondă ceramică, o cameră pentru intrarea apei subterane, o pompă de vid de mână (seringă de extracție).

Extractoarele de sol pot fi utilizate:

în culturi agricole, plantații de teren deschis, sol închis (protejat): sere, sere, grădini de iarnă, containere, ghivece etc.;

prin irigare prin picurare, prin stropire, sisteme de irigare cu irigare de suprafață;

pentru culturi de legume și cartofi, pepeni, livezi perene, vii, grădini de hamei, fructe de pădure, pepiniere, ulei și proteine, uleiuri esențiale, nuci, culturi de citrice, paturi de flori, plante medicinale și culturi de câmp (cereale, culturi industriale) ierburi perene), etc.;

în diferite tipuri de sol, substrat;

pentru cercetare.


Sonda ceramică microporoasă a extractorului este caracterizată de permeabilitatea apei, care determină viteza de curgere a soluției de sol către extractor. Această viteză depinde de presiunea creată în camera aparatului, de compoziția fazei solide, de umiditate, de temperatura solului etc. Viteza de intrare a soluției de sol este de aproximativ 0,05-1,0 ml/min

Extractoarele AQUATEC au modificari (marcaj): E20 - extractor cu adancimea de lucru de 20 cm - distanta de la suprafata solului pana la centrul sondei ceramice a extractorului; E40 - extractor cu o adâncime de lucru de 40 cm și apoi după 20 cm până la 100 cm.

 

Principalele avantaje ale extractoarelor:

simplu în design și disponibil pentru dispozitive de uz industrial în agricultură;

ajută la îndepărtarea soluției de sol direct din zona sistemului radicular al plantelor în câmp pentru testarea și cercetarea rapidă a acesteia (dacă există un laborator expres);

noul concept de monitorizare a solului permite producătorilor agricoli să obțină toate informațiile necesare cu privire la necesarul de nutrienți a plantelor;

costuri reduse cu forța de muncă în timpul gestionării nutrienților din sol;

fiabilitate și dinamism ridicate.

 

Principiul de funcționare al extractorului

Principiul de funcționare se bazează pe proprietatea unei sonde ceramice microporoase de a trece apa subterană cu substanțe dizolvate. În timpul interacțiunii pereților sondei ceramice cu solul, datorită vidului format de pompa de vid, apa subterană din sol este mutată în camera dispozitivului. Acest proces are ca scop stabilirea unui echilibru între potențialele apei din camera extractoare și umiditatea din sol.

 

Locațiile extractoarelor depind de organizarea locului de cultivare agricolă. culturile, prezența irigațiilor, inclusiv metoda și tehnica de irigare, proiectarea sistemelor de irigare. Adâncimea instalării și numărul de extractoare într-un singur loc (punct) de control depind de tipul și faza de dezvoltare a plantei. Extractoarele sunt instalate în zone de umiditate a solului la diferite adâncimi ale profilului, de obicei staționare pentru întregul sezon de creștere a plantelor.

Pentru a instala extractorul, faceți o gaură în pământ cu un burghiu manual AQUATEC, fără a-i etanșa sau slăbi pereții (!) La adâncimea de lucru necesară. Adâncimea este calculată de la suprafața solului până la centrul sondei ceramice a extractorului.

Cele mai bune condiții pentru crearea presiunii în extractor și prelevarea de probe de soluție de sol sunt create atunci când umiditatea solului în zona de umiditate variază între 90% HB și HB (cel mai scăzut conținut de umiditate a solului este extrem de câmp), adică atunci când se formează zona de umiditate maximă.


Condiții de funcționare ale extractorului: temperatura ambiantă de la 5 la 50 ° C; umiditate relativă până la 80%.

 

Suntem distribuitori Autorizați ’’AQUATEC’’ în Republica Moldova
Produs 100% autentic!

    1.750,00LPreț
    bottom of page