top of page
Diafanoscop

Diafanoscop

           Diafanoscopul DSZ-3 vă permite să determinați sticla cerealelor prin proprietățile sale optice. Este utilizat în laboratoarele întreprinderilor de prelucrare a cerealelor, de măcinare a făinii, de panificație, precum și în Institutul Chimic de Stat și în organizațiile de cercetare și alte laboratoare care evaluează calitatea cerealelor și a produselor din cereale.

           Principiul de funcționare al diafanoscopului se bazează pe capacitatea inegală a boabelor sticloase și pudrate de a transmite un flux de lumină, adică diferența dintre proprietățile lor optice. Diafanoscopul DSZ-3 constă dintr-un corp, o casetă pentru 100 de boabe, un mecanism de mișcare a casetei, o sursă de lumină - LED-uri, lentile de mărire.

        Probele de cereale de testare cu o masă de 50-70 g sunt turnate pe grătarul casetei și, agitând, umpleți sloturile grătarului cu boabe una câte una în fantă. Boabele sunt stivuite în 10 rânduri de 10 boabe într-o sută de celule ale casetei, care este introdusă în orificiul de intrare al unității de broșare până când se cuplează cu rolele de alimentare. Cu ajutorul șurubului de alimentare, caseta este mutată în zona de observare vizuală a fiecărui rând de boabe, iluminat de fluxul de lumină, pentru vizualizarea secvențială rând cu rând a tuturor celor 100 de boabe. Boabele complet vitroase și complet măcinate sunt numărate și se determină procentul de vitrozitate totală și procentul de boabe complet vitroase.

      Boabele complet vitroase le includ pe cele care sunt complet translucide și boabele măcinate cu endosperm complet non-translucid. Boabele cu endosperm parțial translucid sau parțial nu translucid sunt denumite boabe parțial vitroase și nu sunt luate în considerare.

     

CARACTERISTICI TEHNICE:

  • Sursa de alimentare, V 220
  • Consum de energie, W 5
  • Capacitate casetă, cereale, buc. 100
  • Numărul de boabe simultan în câmpul vizual 10
  • Dimensiuni totale, mm 260x120x260
  • Greutate, kg 4

 

Compania Vlagomer.md este Distribuitor Oficial al producatorului ’’OLIS’ în Republica Moldova

Fabricat în Ucraina cu Garanție Oficială de la producator!

    8.800,00LPreț
    bottom of page