top of page
Areometru pentru alcool

Areometru pentru alcool

Hidrometre certificate. Interval de calibrare 5 ani.
Este folosit pentru a măsura fracția volumică a alcoolului etilic în soluții apoase.

Hidrometrele ASP sunt utilizate pentru a măsura concentrația volumetrică de alcool etilic în soluții apoase. Utilizarea unui alcoolmetru oferă cel mai precis rezultat. Acțiunea sa se bazează pe legea lui Arhimede. Partea inferioară a hidrometrului este umplută cu împușcătură, iar partea îngustă superioară conține o scară care este gradată în funcție de concentrația solutului sau densitatea soluției. Densitatea soluției este determinată de raportul dintre masa dispozitivului și volumul de scufundare a acestuia în lichid.

Condiții inițiale pentru măsurători
1. Alcoometrul trebuie depozitat în ambalajul său original, fără a fi supus scuturului și altor influențe mecanice care i-ar putea compromite integritatea și acuratețea. Modelele din sticla sunt foarte fragile si se sparg usor. Dacă apar fisuri, zgârieturi sau alte defecte, dispozitivul este deteriorat și trebuie înlocuit.

2. Majoritatea alcoolmetrelor sunt calibrate pentru a funcționa într-o soluție a cărei temperatură este de 20 ° C (abaterea nu este mai mare de 0,5 grade). La temperaturi mai ridicate, hidrometrul supraestimează cetatea, la temperaturi scăzute o subestimează. Nerespectarea regimului de temperatură determină o eroare de măsurare de până la 7%. Densitatea lichidului depinde și de presiunea atmosferică, cifra recomandată este de 760 mm Hg. Artă.

3. Toate contoarele de alcool (cu excepția contoarelor optice, electronice și de vin) sunt proiectate să funcționeze cu lichide care conțin numai alcool etilic și apă. Orice alte impurități (zahăr, suc, taninuri după infuzia într-un butoi, săruri ale metalelor grele în apă și chiar uleiuri de fuel de luciu de lună slab purificat) modifică densitatea soluției, ducând la măsurători inexacte. Aceasta este cea mai frecventă greșeală pentru începători.

Cum se măsoară puterea cu un alcoolmetru
1. Diluați alcoolul cu apă, așteptați 5-10 minute până când intensitatea reacției chimice scade (se eliberează multă căldură în acest moment).

2. Ștergeți hidrometrul cu o cârpă uscată și curată, astfel încât să nu rămână pete grase sau murdare. Instrumentul trebuie să fie complet uscat înainte de a fi scufundat în lichid.

3. Aduceți temperatura soluției la recomandat - 20 °C.

O corecție aproximativă a citirilor alcoolometrului în funcție de temperatura alcoolului este indicată în tabel, calculul se poate face folosind calculatorul lui moonshiner.

4. Turnați lichidul care conține alcool într-un recipient înalt și îngust de volum mic (balon cotat, cilindru sau pahar).

5. Scufundați ușor alcoolmetrul cu partea inferioară lată în lichidul din mijlocul vasului. Dacă este aruncat prea tare, aparatul se poate lovi de fund și se poate rupe.

Hidrometrul nu trebuie să atingă pereții vasului!

6. Așteptați până când alcoolmetrul se stabilizează la același nivel. Dacă s-a înecat, înseamnă că este defect sau nu este conceput pentru această cetate. De exemplu, dispozitivul funcționează în intervalul 0-40%, dar este coborât în ​​alcool de 70%.

7. Vizualizați rezultatul. În funcție de designul alcoolometrului, citirile sunt luate de jos. Acest punct trebuie indicat în instrucțiuni.

În majoritatea modelelor, citirile sunt luate de la marginea inferioară a meniscului.

La început, este mai bine să plasați ochii sub nivelul lichidului, astfel încât baza eliptică a meniscului să fie clar vizibilă. Apoi ridică încet capul, urmărind cum, îngustându-se, elipsa se transformă într-o linie dreaptă, în acest moment vezi rezultatul.

8. Scoateți alcoolometrul din balonul cotat, ștergeți-l, puneți-l în cutia de depozitare din fabrică.

    250,00LPreț
    bottom of page