Aparat pentru determinarea indicelui de cădere - PChP-3
Dispozitivul PChP-3 este conceput pentru a controla unul dintre indicatorii calității cerealelor, făinii și a altor produse care conțin amidon prin determinarea activității alfa-amelazei. Dispozitivul este destinat utilizării în laboratoarele de testare pentru controlul calității cerealelor și a produselor de prelucrare a acestora, laboratoare ale întreprinderilor agro-industriale. Dispozitivul PCHP-3 implementează metoda de determinare a numărului de scădere în conformitate cu GOST 27676 și standardele internaționale ICC 107, ISO 3093-82. Principiul metodei se bazează pe gelatinizarea rapidă a unei suspensii apoase a unei probe de produs într-o baie de apă clocotită și măsurarea ulterioară a gradului de lichefiere a pastei sub acțiunea alfa-amilazei conținute în probă.
Dispozitivul PCHP-3 în ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, durata determinării, precum și datele obținute, este similar cu dispozitivul FN-1800 (Suedia).
SPECIFICAȚII TEHNICE:
- Durata de funcționare continuă a dispozitivului: 8 ore
- Control automat al temperaturii în baia de apă
- Măsurare simultană în două probe- Certificat: R.U.C. 31.010. A#9003
- Interval de determinare a numărului în scădere, s: 60 - 900
- Gama de măsurători ale intervalelor de timp, s.: 0 - 900
- Temperatura într-o baie de apă, С: 100,0 - 0,5
- Înălțimea mixerelor cu tije care cad, mm.: 68±1
- Frecvența de oscilație a tijei agitatorului, Hz.: 2,0±0,3
- Volumul de apă distilată turnat în baia de apă, l: 3
- Consum de apa de la robinet pentru racirea capacului, l/min: 2
- Consumul maxim de energie kV, A: 1.5
- Alimentare rețea monofazată, V, Hz: 220, 50
- Dimensiuni de gabarit (lungime*latime*inaltime), mm.: 450x170x530
- Greutate, kg.: 25