top of page
Analizator de calitate pentru ulei - Atago Dom-24

Analizator de calitate pentru ulei - Atago Dom-24

           Analizatorul digital de calitate a uleiului DOM-24 - cea mai recentă dezvoltare a ATAGO. Dispozitivul este conceput pentru a controla prospețimea/calitatea uleiului prin măsurarea cantității totale de substanțe polare (scara TPM) și a numărului de acizi (scara AV). Dispozitivul permite măsurători într-un interval larg de temperatură de la 0 la 225 ° C, are o funcție automată de compensare a temperaturii și o clasă de protecție IP67. Folosirea DOM-24 oferă o oportunitate de optimizare a consumului de ulei și de determinare a parametrilor optimi pentru gătitul adânc în grăsimi.

           De îndată ce uleiul de prăjire se degradează, acesta trebuie înlocuit imediat cu ulei proaspăt. Utilizarea continuă a uleiului are un impact negativ asupra gustului, culorii, aspectului și chiar mirosului alimentelor. Consumul de alimente preparate cu ulei „vechi” poate provoca probleme digestive și crește nivelul colesterolului din sânge, deoarece acest ulei este extrem de toxic și periculos pentru organism. În Japonia, în regiunea Kansai, în 1964, au fost otrăviți simultan 69 de persoane, care au mâncat ramen preparate folosind ulei „vechi”. În lumea modernă, un producător fără scrupule care furnizează astfel de produse de calitate scăzută nu poate scăpa de responsabilitate: riscă nu numai să primească o grămadă de cereri de despăgubire pentru daune aduse sănătății, ci și să piardă încrederea consumatorilor. Toate cele de mai sus demonstrează importanța controlului calității uleiului de prăjit. Mai mult decât atât, este mult mai important să obțineți informații cantitative independente despre starea uleiului pentru a ști exact când este necesar să îl schimbați. Pentru aceasta, ATAGO a dezvoltat un dispozitiv complet nou - analizorul de calitate a uleiului DOM-24.

              Analizorul digital al calității uleiului DOM-24 permite măsurători pe două scale: TPM și AV. Total Polar Materials (TPM) sau materiale polare totale este o colecție de acizi grași liberi, monogliceride, digliceride și produse de oxidare. Aceste substanțe afectează consistența uleiului, culoarea acestuia, gustul și calitatea generală. Valoarea acidului (AV) sau numărul acidului este o valoare care indică cât de mult hidroxid de potasiu, în miligrame, este necesar pentru a neutraliza acizii grași liberi conținuți într-un gram de ulei. Ambii parametri sunt folosiți pe scară largă în întreaga lume în analiza calității și prospețimii uleiului: scara TPM este utilizată în principal în Europa, iar scara AV este utilizată în Japonia și SUA.

 

METODA DE MĂSURARE:

          Analizorul digital DOM-24 implementează o metodă capacitivă pentru măsurarea cantității totale de  substanțe polare, bazată pe măsurarea constantei dielectrice. Elementul de detectare al dispozitivului (senzor) este un condensator de placă. Măsurătorile se efectuează prin aplicarea tensiunii pe ambele plăci ale condensatorului. Plăcile sunt încărcate la un anumit nivel, pe măsură ce sarcina crește, substanțele polare din ulei sunt grupate treptat. Conductorii izolați pozitivi și negativi determină capacitatea condensatorului. Capacitatea este caracterizată de constanta dielectrică a mediului și caracterizează capacitatea condensatorului de a acumula sarcini electrice. În acest caz, uleiul acționează ca un mediu. Cu cât conținutul de substanțe polare din uleiul de gătit este mai mare, cu atât este mai mare constanta sa dielectrică și, în consecință, cu atât este mai mare capacitatea de încărcare a condensatorului. Schimbarea capacității este convertită într-un semnal electric, care la rândul său corespunde uneia sau altei citiri pe scala% TPM și este afișată pe afișajul digital al dispozitivului.

 

SPECIFICAȚII TEHNICE:

Raza de masurare:

-TPM: 0,5 ... 40,0%;

-AV: 0,0 ... 9,99;

Temperatura: 0 ... 225 ° С

Precizie:

-TPM: ± 2,0%;

-AV: ± 0,2;

Indicație minima:

-TPM: 0,5%;

-AV: 0,01;

Dimensiuni și greutate: 22,0 x 490,0 mm (cilindru), 400 g

Clasa de protecție: IP67, rezistent la praf și impermeabil

 

VIDEO-DESCRIERE:

https://www.youtube.com/watch?v=w8ZGI3raYOo

https://www.youtube.com/watch?v=dPvU1VqMN1U

https://www.youtube.com/watch?v=dA5XxA2Asxw

https://www.youtube.com/watch?v=nRMooc8xHOA

 

Suntem distribuitori Autorizați ’’ATAGO ’’ în Republica Moldova

Fabricat în Japonia cu Garanție Oficială de la producator 2 ani !

Produs 100% autentic!

    19.600,00LPreț
    bottom of page