top of page
Analizator de gluten - Perten Glutomatic 2000

Analizator de gluten - Perten Glutomatic 2000

Efectul cantității și calității glutenului în făina folosită pentru pâine, prăjituri, biscuiți și paste este dramatic. În fotografia de mai sus este clar că cantitatea de gluten umed din făină influențează puternic volumul pâinii. Folosind Sistemul Glutomatic Perten veți putea determina calitatea de coacere a grâului și a făinii.


PUNCTE FORTE:

Sistemul Glutomatic Perten este folosit în întreaga lume de mii de comercianți de cereale, morari, crescători și producători de paste/fidea, care beneficiază de caracteristicile sale.

Determinați cantitatea și calitatea glutenului - Îmbunătățiți calitatea produselor finite, asigurându-vă că materiile prime îndeplinesc specificațiile pentru gluten. Conținut mai mare de gluten umed înseamnă volume mai mari de pâine. Standard mondial oficial - Pentru comerțul internațional de grâu și făină, cantitatea și calitatea glutenului sunt specificate în mod obișnuit de sistemul glutomatic Perten. Asigurați-vă că cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord folosind standardul internațional. Aprobat conform următoarelor standarde:
AACC 38-12.02
ICC/Nr. 137/1, 155 și 158
ISO 21415-2, 21415-4
GBT 5506.2, 5506.4
IRAM 15864
Metoda 13 CCAT
Ușor de utilizat – Instrument automat, ușor de manevrat, cu ecran tactil mare care ghidează operatorul prin analiză. Operat cu încredere de personal netehnic.
Pentru făină și cereale - Folosind Perten Glutomatic nu trebuie să produceți o făină pentru a determina caracteristicile glutenului pentru un grâu. Economisiți timp și costuri deoarece metoda Gluten Index funcționează atât pentru făină, cât și pentru grâu măcinat.
Analiză rapidă - Un test complet durează mai puțin de 10 minute.
Determină glutenul adevărat - În timp ce glutenul este corelat cu proteinele, există o serie de cazuri în care un grâu ar avea un conținut ridicat de proteine, dar glutenul nu sau foarte slab. Perten Glutomatic este singura modalitate de a ști cu siguranță.
Conectabil – Perten Glutomatic are porturi de comunicare pentru Centrifuge 2010, o balanță și pentru conectarea la LIMS/PC.
 

DOMENII DE APLICARE:

Calitatea produselor pe bază de aluat, cum ar fi pâinea, pastele sau tăițeii, depinde în mare măsură de cantitatea de gluten și calitatea făinii. Aceasta înseamnă că toată lumea din lanțul de grâu, de la crescător la brutar, beneficiază de analiza și controlul proprietăților glutenului cu sistemul glutomatic Perten.

Ameliorare - Măsurând proprietățile funcționale ale proteinei într-un stadiu incipient - fără a fi nevoie să extragă făina - crescătorii pot selecta clasele adecvate de grâu pentru ameliorare și rafinare ulterioară.
Comercializarea și manipularea cerealelor - Ușurința de utilizare și viteza metodei permit utilizatorului să clasifice grâul primit pe baza cantității și calității glutenului, esențial pentru maximizarea marjelor comerciale și furnizarea de produse potrivite pentru diferite scopuri de utilizare finală.
Măcinarea făinii - Morarii pot amesteca făina pentru a satisface cerințele utilizatorilor finali, în timp ce nu vând produse de înaltă calitate la un preț scăzut, îmbunătățind astfel marjele operaționale. Cu rezultatele analizei indicelui de gluten, conținutului de gluten umed și numărului de scădere disponibile, morarii pot prezice rapid calitatea finală a coacerii, reducând nevoia de coacere de testare.
Coacerea - Proprietățile și structura glutenului sunt importante pentru:
- Formați un aluat elastic
- Reține gazul în timpul fermentației și coacerii
- Permite extinderea
- Purtați expansiune
- Păstrează forma pâinii
Deoarece calitatea coacerii este atât legată de caracteristicile amidonului, cât și de proteine, o combinație a rezultatelor testelor Perten Falling Number® și Perten Glutomatic poate fi utilizată pentru a prezice calitatea coacerii. Având la îndemână informațiile despre calitatea și cantitatea glutenului, brutăriile sunt capabile să utilizeze cea mai eficientă calitate a făinii în același timp cu calitatea utilizatorului final. Maximizarea utilizării făinii de înaltă calitate și reducerea la minimum a adăugării de gluten vital scump duce la economii substanțiale.

Dur și paste - Indicele glutenului este raportat la nivel mondial în rapoartele de recoltă ca un indicator important al calității. În timpul producției de paste, glutenul are o mare influență în:
- Se formează un aluat nelipicios
- Atingerea caracteristicilor de procesare dorite
- Menținerea fermității și stabilității la gătit
- Obținerea de produse cu caracteristicile de gătit dorite

 

Glutenul este componenta funcțională a proteinelor și determină multe caracteristici de aluat și procesare ale grâului și făinii de grâu. Glutenul este format din cele două proteine „Glutenină” și „Gliadină”. Abia după ce se face un aluat formează de fapt gluten. Acesta este motivul pentru care nu este posibil să se determine glutenul în grâu fără a face efectiv un aluat. Faina, apa si energia din framantare sunt toate necesare pentru formarea glutenului. Se creează apoi o legătură disulfurică între glutenină și gliadină, așa cum este ilustrat în imaginea de mai jos.

          Conținutul de proteine este o analiză pur cantitativă care poate indica sau nu calitatea proteinei. În timp ce conținutul de gluten și conținutul de proteine sunt corelate, există situații în care conținutul de proteine nu va fi un indicator al calității. Aceste situații includ:

- Condiții de creștere variabile
- Variație anuală de creștere
- Varietate de grâu
- Amestecuri de grâu sau făină
- Daune termice
- Daune bug-uri
- Adiție enzimatică
În aceste condiții, când conținutul de proteine raportat nu este indicativ de calitate, este necesar un alt set de teste. Sistemul Perten Glutomatic este conceput pentru a măsura calitatea proteinelor pentru următorii parametri:

- Conținut de gluten umed
- Conținut de gluten uscat
- Legarea de apă a glutenului
- Concentrația glutenului prin indicele de gluten

 

SPECIFICAȚII TEHNICE:

- Cerințe de alimentare: 115/230 V, 50/60 Hz
- Consum de energie: Glutomatic 2000 250 VA / Centrifuga 2010 110 VA / Glutork 2020 875 VA - - Ecran tactil (GM 2000): 7 inchi, capacitiv
- Interfețe: 3x USB tip A, 1x USB tip B, 1x micro USB (numai servicii), 1x conexiune ethernet
- Dimensiuni (HxDxL): Glutomatic 2000: 378 x 353 x 288 mm, Centrifuga 2010: 203 x 270 x 224 mm, - - Glutork 2020: 90 x 255 x 200 mm
- Greutate netă: Glutomatic 2000 18 kg / Centrifugă 2010 7 kg / Glutork 2020 2 kg
- Temperatura mediului: 5-35 °C
- Umiditate: 35-80% RH, fără condensare

 

Analiză

- Produse: Grau, faina de grau, dur, gris, gluten vital
- Parametri: indice de gluten, conținut de gluten umed, conținut de gluten uscat, legare de apă în gluten

 

VIDEO-DESCRIERE:

https://www.youtube.com/watch?v=j059t-enijo&t=6s

 

SETUL CUPRINDE:

- Sistemul glutomatic Perten este format din:

- Perten Glutomatic 2000
- Centrifugă cu indice de gluten 2010
- Glutork 2020

 

Suntem distribuitori oficiali PerkinElmer în Republica Moldova.

Garantie de la producator 12 luni.

Produs autentic!

    460.300,00LPreț
    bottom of page